Wszystko zaczyna się od...

08 czerwca 2022

2 czerwca w Dziennicach pod Inowrocławiem odbyła się konferencja „Wszystko zaczyna się od… mikroorganizmów. Ich rola w produkcji żywności”. Organizatorami wydarzenia były firmy: Elvita, Generiks oraz Microbiotix, natomiast partnerami: Agrolok i Frusto.

Licznie przybyli uczestnicy konferencji gościli w Gospodarstwie Rolnym BRASSICA Zbigniewa Lebiedzińskiego, który w oparciu o tradycyjne receptury i własne surowce, od lat prowadzi produkcję kapusty kwaszonej i ogórka kwaszonego. Tematy podjęte w trakcie konferencji dotyczyły roli mikroorganizmów w produkcji żywności. Dzięki temu, że w gronie prelegentów znalazły się nie tylko osoby ze świata nauki, ale także producenci i praktycy, uczestnicy mogli przyjrzeć się poruszanym aspektom z różnych perspektyw.

Przed uczestnikami wystąpili: opiekun produktu Monika Miłecka-Lewandowska oraz eksperci: Artur Komorowski oraz Dominik Niziołek z firmy Elvita, dr hab. Tomasz Skalski, profesor Politechniki Śląskiej na Wydziale Biotechnologii, Wiesław Dąbek, wiceprezes Microbiotix, Waldemar Wojciechowski, kierownik laboratorium w firmie Generiks oraz Piotr Grabowski i Zbigniew Lebiedziński – właściciele gospodarstw.
08 czerwca 2022

Spis treści

Udostępnij

Opinie

Przeczytałeś artykuł?

Podziel się opinią jako pierwszy!