Hydrovita Verde to w pełni rozpuszczalny, wieloskładnikowy nawóz makroskładnikowy przeznaczony do stosowania we wszystkich typach upraw rolniczych i ogrodniczych. Nawóz jest szczególnie polecany do fertygacji upraw warzywniczych na początkowych etapach wegetacji.
Optymalne proporcje azotu w nawozie oraz dostępność dwóch form tego składnika zapewniają odpowiednie odżywienie roślin.
Zwiększona ilość fosforu w nawozie wspiera rozwój systemu korzeniowego, co pozwala na intensywny wzrost roślin od początku wegetacji.
Dodatkowo, zawarty w nawozie fosfor, wspiera efektywność kwitnienia i wiązania owoców.
Idealnie dobrane składniki pokarmowe w nawozie Hydrovita Verde umożliwiają uzyskanie właściwie rozbudowanych roślin i utrzymanie wigoru.
Zalecane stosowanie w uprawach warzywniczych, szczególnie takich jak: papryka, pomidor, ogórek, bakłażan i inne.
Specyfikacja
Typ
Nawóz do fertygacji
Przeznaczenie
uprawy warzywnicze szczególnie takich jak: papryka, pomidor, ogórek, bakłażan i inne), sadownicze i rolnicze
Główne zalety
optymalne proporcje form azotu
zwiększona zawartość fosforu
dopasowanie do początkowej fazy wzrostu
Skład % udział
azot (N) – 14%
azot azotanowy (NO3) – 10%
azot amonowy ( NH4) – 4%
fosfor (P2O5) – 14%
potas (K2O) – 30%
magnez (MgO) – 2%
siarka (SO3) – 3%
bor (B) – 0,01%
miedź (Cu) – 0,01%
żelazo ( Fe) – 0,02 %
mangan (Mn) – 0,01%
molibden (Mo) – 0,001%
cynk (Zn) – 0,010%
Zalecany udział w dawce dziennej
warzywa pod osłonami: zalecany roztwór 0,05- 0,015%, tj, 0,5-1,5 kg nawozu na 1000 l wody
uprawy sadownicze, jagodowe: zalecany roztwór 0,05-0,2%, tj. 0,5-2 kg nawozu na 1000 l wody,
warzywa polowe: zalecany roztwór 0,05-0,3%, tj. 0,5-3 kg nawozu na 1000 l wody
Ze środków ochrony roślin należy korzystać z zachowaniem bezpieczeństwa. Przed każdym użyciem przeczytaj informacje zamieszczone w etykiecie i informacje dotyczące produktu. Zapoznaj się z zagrożeniami i postępuj zgodnie ze środkami ostrożności wymienionymi na etykiecie.