Hydrovita Corso to w pełni rozpuszczalny, wieloskładnikowy nawóz przeznaczony do stosowania we wszystkich typach upraw rolniczych i ogrodniczych.
Nawóz jest szczególnie polecany do fertygacji upraw warzywniczych w zaawansowanej fazie wzrostu. Wysoka zawartość potasu wspiera wzrost i dojrzewanie owoców, a zawarty w nawozie azot – wyłącznie w formie azotanowej – zapobiega występowaniu zakłóceń w wybarwieniu owoców.
Hydrovita Corso świetnie sprawdza się w uprawach warzywniczych, a szczególnie w: papryce, pomidorze, ogórku, bakłażanie. Stosowanie nawozu Hydrovita Corso umożliwia osiągnięcie wysokiego plonu o odpowiedniej jakości.
Specyfikacja
Typ
Nawóz do fertygacji
Przeznaczenie
uprawy warzywnicze, sadownicze i rolnicze
Główne zalety
optymalna forma azotu
zwiększona zawartość potasu
dopasowanie do zaawansowanej fazy wzrostu
Skład % udział
azot całkowity (N) – 6%
azot azotanowy (NO3) – 6%
fosfor (P2O5) – 10%
potas (K2O) – 42%
magnez (MgO) – 2%
siarka (SO3) – 18%
bor (B) – 0,01%
miedź (Cu) – 0,01%
żelazo (Fe) – 0,02%
mangan (Mn) – 0,01%
molibden (Mo) – 0,001%
cynk (Zn) – 0,01%
Zalecany udział w dawce dziennej
warzywa pod osłonami: zalecany roztwór 0,05-0,015%, tj, 0,5-1,5 kg nawozu na 1000 l wody
uprawy sadownicze, jagodowe: zalecany roztwór 0,05-0,2%, tj. 0,5-2 kg nawozu na 1000 l wody,
warzywa polowe: zalecany roztwór 0,05-0,3%, tj. 0,5-3 kg nawozu na 1000 l wody
Ze środków ochrony roślin należy korzystać z zachowaniem bezpieczeństwa. Przed każdym użyciem przeczytaj informacje zamieszczone w etykiecie i informacje dotyczące produktu. Zapoznaj się z zagrożeniami i postępuj zgodnie ze środkami ostrożności wymienionymi na etykiecie.