Strefa Wiedzy
Aktualności
Komunikaty
Komunikat sadowniczy 8.05.2024 r. // Ochrona i nawożenie po kwitnieniu
Komunikat sadowniczy 8.05.2024 r. // Ochrona i nawożenie po kwitnieniu
W najnowszym komunikacie sadowniczym omawiamy kontynuację działań zapobiegawczych oraz interwencyjnych przeciwko parchowi jabłoni. Zwracamy uwagę na obserwację pułapek i zwalczanie szkodników.
09 maja 2024
(0)
Komunikat sadowniczy 18.04.2024 r. // spadki temperatur a kondycja upraw pestkowych
Komunikat sadowniczy 18.04.2024 r. // spadki temperatur a kondycja upraw pestkowych
W najnowszym komunikacie sadowniczym, zwracamy szczególną uwagę na wpływ spadków temperatur na kondycję upraw pestkowych, które znajdują się w pełni fazy kwitnienia.
19 kwietnia 2024
(0)
Komunikat sadowniczy 18.04.2024 r. // ochrona zapobiegawcza
Komunikat sadowniczy 18.04.2024 r. // ochrona zapobiegawcza
Komunikat sadowniczy, skupiający się na niezwykle istotnej kwestii – ochronie zapobiegawczej. W kontekście troski o zdrowie sadów, właściwa prewencja staje się kluczowym działaniem.
18 kwietnia 2024
(0)
Komunikat sadowniczy 05.04.2024 r. // przyspieszona wegetacja a ochrona przed infekcjami
Komunikat sadowniczy 05.04.2024 r. // przyspieszona wegetacja a ochrona przed infekcjami
Obecny sezon cechuje się istotnie przyspieszoną wegetacją w stosunku do poprzednich lat.
07 kwietnia 2024
(0)
​Komunikat sadowniczy 06.03.2024 r. // choroby kory i drewna
​Komunikat sadowniczy 06.03.2024 r. // choroby kory i drewna
Za rogiem wiosna, a więc pora na nowy sezon komunikatów sadowniczych firmy Frusto! W najnowszym i zarazem pierwszym w tym roku komunikacie sadowniczym Łukasz Lewandowski porusza temat chorób kory i drewna.
07 marca 2024
(0)
Komunikat sadowniczy 25.09.2023 r. // resztki pozbiorcze i ich właściwy rozkład
Komunikat sadowniczy 25.09.2023 r. // resztki pozbiorcze i ich właściwy rozkład
W najnowszym komunikacie sadowniczym Iwona Matyjasik – specjalista ds. produktów biologicznych z firmy Elvita, poruszyła temat właściwego rozkładu resztek pozbiorczych.
27 września 2023
(0)