1. FRUSTO
  2. »
  3. Oferta
  4. »
  5. ŚOR
  6. »
  7. fungicydy
  8. »
  9. Cros 250 EC
Cros 250 EC

Cros 250 EC

Środek grzybobójczy do stosowania zapobiegawczego i interwencyjnego.

Opakowanie:

Mistrzowski wynik

 

Środek grzybobójczy w formie koncentratu do sporządzania emulsji wodnej o działaniu układowym (systemicznym), do stosowania zapobiegawczego i interwencyjnego w ochronie jabłoni przed parchem jabłoni i mączniakiem jabłoni. W zwalczaniu parcha jabłoni środek wykazuje także działanie wyniszczające. Ponadto środek można zastosować w uprawie gruszy, malin, jeżyn, pietruszki, marchwi.
 
Substancja aktywna:
difenokonazol (substancja z grupy triazoli) - 250 g/l
 
Stosowanie:
 
Uprawa Choroba Termin stosowania Liczba zabiegów Dawka jednorazowa l/ha
Jabłoń Parch jabłoni od fazy różowego pąka kwiatowego do końca fazy kwitnienia
(BBCH 57-69)
2, co 5dni 0,2
Mączniak jabłoni od fazy różowego pąka kwiatowego do końca fazy kwitnienia
(BBCH 57-69)
2, co 7-14 dni 0,2
Grusza Parch gruszy środek stosować od fazy białego pąka kwiatowego do końca fazy, gdy
owoce osiągają połowę typowej wielkości (BBCH 57-75)
3, co 10 dni 0,2
Malina, jeżyna Rdza malin, zamieranie pędów malin, rdza jeżyn, zamieranie pędów jeżyn od początku kwitnienia (BBCH 60-79). Po wystąpieniu pierwszych objawów chorobowych lub zapobiegawczo 1 0,4
Marchew, pietruszka Mączniak prawdziwy, alternarioza od momentu osiągnięcia przez korzeń średnicy powyżej 0.5 cm do pełnej wielkości (BBCH 42-49). Zapobiegawczo lub po wystąpieniu
pierwszych objawów chorobowych
3, co 14 dni 0,5


Ważne!
Środek wykazuje wysoką skuteczność do 120 godzin od wystąpienia infekcji. Środek należy stosować w temperaturach powyżej 12 stopni Celsjusza, najlepiej w mieszaninie z fungicydami o odmiennym mechanizmie działania.

 
Okres karencji:
  • Jabłoń, jeżyna, malina, marchew, pietruszka - 14 dni
  • Grusza – 28 dni
Okres prewencji:
Nie wchodzić do czasu całkowitego wyschnięcia cieczy użytkowej na powierzchni roślin.

Dziękujemy! Twój formularz kontaktowy został wysłany.
Błąd! Twój formularz nie został wysłany, spróbuj ponownie.